“CB voelt zich verantwoordelijk voor het hele proces. Dát is partnership!”
Noordhoff
Home Media Onze klanten Noordhoff

Lesmateriaal voor docenten en leerlingen wordt voortdurend verder ontwikkeld. Op het gebied van didactiek, gebruiksgemak en actualiteit. In het nieuwste aanbod van Noordhoff komen papier en digitaal tot een mooie symbiose: papieren leerwerkboeken in combinatie met een digitale leeromgeving waarin leerlingen in hun eigen leerroute naar hetzelfde leerdoel toewerken.

Voor de supply chain van Noordhoff, de grootste leverancier van leermiddelen en -oplossingen in Nederland, brengt dat aanbod nieuwe kansen met zich mee. “CB is nu alweer voor het vierde jaar op rij een belangrijke partner om voor een uitstekende klantervaring te zorgen in de hele klantreis”, vertelt Ernst Meijer, partner manager van Noordhoff. Hij is verantwoordelijk voor verbeteringen en innovaties in de hele keten. Hij kijkt tevreden terug op de samenwerking met CB in de aanloop naar dit schooljaar. “Het is dit jaar echt heel soepel gelopen.”

De uitlevering is elk jaar een mooie uitdaging en wordt met alle ontwikkelingen en kansen nóg klantgerichter. “Het grootste deel van de scholen kiest voor het nieuwste aanbod”, licht Ernst toe. “Scholieren krijgen met een licentie toegang tot een digitale methode, voor alle leerjaren en onderwijsniveaus. Daarnaast krijgen ze ook een geïntegreerd leerwerkboek waarin leerlingen aantekeningen maken, markeren en opdrachten invullen voor een actieve verwerking van de lesstof. Vanuit de digitale leeromgeving krijgt de docent inzicht in de voortgang van de leerlingen, kan hij/zij inspelen op individuele leerbehoeftes en kan extra ondersteuning worden gegeven waar dit nodig is. Zo geeft Noordhoff samen met docenten invulling aan talentgericht onderwijs.”

Complexe operatie

Noordhoff is actief in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en de gezondheidssector. Het gaat dus om heel veel materiaal, dat op tijd op heel veel bestemmingen terecht moet komen. En ook zijn er scholen die ervoor kiezen om direct aan te besteden, waarbij de uitlevering via een leermiddelendistributeur of rechtstreeks op de schoollocatie wordt gedaan. CB verzorgt de uitlevering naar scholen, naar distributeurs, naar leerlingen en naar docenten. Enerzijds gaat het dus om enorme volumes, met daarbinnen ook nog veel variatie. Anderzijds om levering aan huis, van pakketten of zelfs een enkel boek. Een complex proces.

Kleine oplages

Merissa Eltingh is collega van Ernst en als partner manager bij Noordhoff verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ook zij kijkt tevreden terug op hoe in eendrachtige samenwerking dat proces weer tot een goed einde is gebracht. “Je wil zo min mogelijk nazendingen en retouren. CB pakt daarin zijn verantwoordelijkheid. Eventuele knelpunten lossen ze voortvarend op. Ook springen ze zo nodig bij in de productie met Print on demand, een handige service om snel kleine oplages te produceren.”

Belang forecast

Van maart tot september is het hollen om alles geleverd te krijgen. Dat is dan ook de periode dat Merissa en Ernst hun handen vol hebben aan de hele uitrol. Daarna wordt het operationeel relatief rustig en nemen ze de tijd voor evaluaties met CB en andere partners en voor het doorvoeren van verbeteringen. Ook kijken ze dan al voorzichtig vooruit. Wat zijn de verwachtingen qua leerlingenaantallen? Welke leermiddelen gaan scholen gebruiken? Noordhoff moet tijdig de productie kunnen opstarten en met een goede forecast kan CB de benodigde capaciteit inregelen.

Gezamenlijke kick off

De hele operatie wordt jaarlijks afgetrapt in het ‘tripartite’ overleg. Naast Noordhoff en CB maken ook distributeurs als Iddink, OsingadeJong, vanDijk, deRolf groep, Reinders Oisterwijk en Heutink daar deel vanuit. Gedurende het hele seizoen worden er voortgangsgesprekken gevoerd. Ernst prijst de teamspirit. “Het is mooi om te zien dat aan de andere kant van de tafel mensen zitten die meedenken, meedoen. En dat er zoveel kennis en routine in CB zit dat snel alle deskundigheid rond de tafel komt als er ergens een probleem opduikt. CB voelt zich verantwoordelijk voor het hele proces. Dát is partnership!”

Meer informatie over onze dienstverlening voor de educatieve sector? Check Complete logistiek voor het educatieve boek

Meer klantverhalen