Home Over CB

Over CB

CB staat voor meer dan 150 jaar ervaring in logistieke dienstverlening en distribueert fysieke boeken, audioboeken en e-books, in de winkelstraat en online in Nederland en België. Ook biedt CB oplossingen voor de Healthcare markt. Met ruim 800 professionals draagt CB iedere dag bij aan het succes van onze klanten.

Duurzaamheid

CB is ambitieus als het gaat om duurzaamheid. Zo zijn er op het gebied er al een flinke stappen gezet op het gebied van vervoer, hergebruik van verpakking en zonne-energie. Samen met klanten en leveranciers ontwikkelen we nieuwe initiatieven. Bekijk ze op cb.nl/green.

Partnerships

CB is trots op haar partnerships voor nog betere dienstverlening. Zo wordt er voor Print on demand samengewerkt met Printforce, zodat boeken ook zonder voorraad altijd beschikbaar zijn. Vervoer van goederen gaat efficiënter en duurzamer met een goed netwerk van vervoerders. Daarom is er een samenwerking met onder andere Tielbeke, DHL en ID Logistics.

Certificering

De kwaliteit van CB wordt onderstreept met diverse certificaten, waaronder ISO 9001, ISAE 3402 (voor geld-goederenbeweging in de sector Media) en GDP (Good Distribution Practice) en SEMH (Erkenningsregeling medische zorg) voor onze Healthcare processen.

Nederland en België

CB heeft bedrijfslocaties in Nederland en België. Onze hoofdlocatie is gevestigd in Culemborg. Vanuit deze locatie vindt ook het merendeel van onze commerciële, logistieke en administratieve werkzaamheden plaats. In België worden de logistieke- en vervoersactiviteiten gecoördineerd vanuit ons distributiecentrum in Zele.

Koninklijk

Ter ere van het 150-jarige bestaan van CB werd op 6 april 2021 door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. De eervolle onderscheiding is een kroon op ons werk.