3 april 2024

Nieuwe coöperatie van zorgaanbieders mede-eigenaar bestelplatform SUP

Met bestelplatform SUP kunnen zorgprofessionals op één plek snel en gemakkelijk alle zorgproducten bestellen. Om SUP te laten groeien en nog beter aan te laten sluiten bij de zorg, heeft een groep aanbieders van wijkverpleging zich verenigd in de Coöperatie Zorgproducten UA (CZP). Deze Coöperatie is per 1 april mede-eigenaar van CB Healthcare bv, de eigenaar en ontwikkelaar van SUP.

De Coöperatie zet SUP in als hét bestelplatform voor zorgproducten en -diensten. Zij wil meer bestelvolume toevoegen en borgen dat SUP naadloos aansluit bij de behoeften in de zorg. Door een breed assortiment (van hoog-laag bed en wondproducten tot sleuteloplossingen), koppelingen met cliëntendossiers en slimme samenwerkingen met regionale eerstelijns partners.

Meer tijd voor zorg

Zorgorganisaties uit de Coöperatie en CB Healthcare werken al samen, zoals Buurtzorg en Thebe.

Sander Kraan, verpleegkundige bij Buurtzorg: “Ik gebruik SUP al jaren voor alle bestellingen van hulpmiddelen, ook bij spoed of als ik juist spullen wil laten ophalen. Het is gemakkelijk en vooral een stuk sneller dan bestellen via veel verschillende kanalen.”

Thebe implementeerde SUP de afgelopen maanden. Erwin van Boxtel, manager Informatiemanagement & Zorgtechnologie: “We willen onze zorgprofessionals in staat stellen de goede dingen te doen en de dingen goed te doen. SUP helpt daarbij. Bestellen via SUP scheelt veel administratieve rompslomp. Zo blijft er meer tijd over de zorg. Investeren in SUP is bovendien investeren in innovatie in de ouderenzorg, dat vinden wij belangrijk.”

Naast Thebe en Buurtzorg werken onder andere Santé Partners en Laurens al met SUP.

Versimpeling

Jeroen van den Oever (Fundis) namens de Coöperatie: “Met de deelneming van de sector Wijkverpleging in het platform SUP, organiseren zorgaanbieders een openbaar logistiek netwerk, onafhankelijk van individuele belangen van fabrikanten en groothandelaren. Gemeenschappelijk organiseren we een flinke administratieve versimpeling met leveranciers en verzekeraars.”

Joost Meyboom, managing director CB Healthcare: “Wij zijn blij met de toetreding van de Coöperatie. SUP is hard in ontwikkeling: van verdere uitbreiding van het assortiment tot nieuwe functionaliteiten als herhaalbestellingen en fiattering. Samen met de Coöperatie kunnen we SUP gerichter en beter laten groeien.”

Over de Coöperatie Zorgproducten UA

De Coöperatie is opgericht door Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ) en negen zorginstellingen te weten Brabantzorg, Buurtzorg, Careyn, Cordaan, Espria, Omring, Sensire, Surplus en Vierstroom. Inmiddels zijn al meer dan twintig zorginstellingen lid van de Coöperatie. De bedoeling is om alle zorginstellingen in de sector de kans te geven mede-eigenaar te worden van het platform en zo mede vorm te geven aan de doorontwikkeling. Zorginstellingen die SUP implementeren kunnen lid worden van de Coöperatie.


Solide basis

Naast de Coöperatie heeft CB Healthcare één andere aandeelhouder: CB. CB is al ruim 150 jaar actief in (logistieke) dienstverlening, sinds 2012 ook voor de zorgsector.

Jeroen van den Oever: “CB’s expertise op gebied van platformen en logistiek is complementair aan de expertise van CZP. Samen hebben CZP en CB een solide basis om administratielasten voor zorgverleners te verlagen. De constructieve samenwerking tot nu toe geeft ons vertrouwen in een succesvol vervolg.”

Op de foto de betrokkenen van CB, CB Healthcare en de Coöperatie Zorgproducten UA.