“CB helpt mij wegwijs te maken in deze nieuwe wereld”
Uitgeverij Elma van Vliet
Home Media Onze klanten Uitgeverij Elma van Vliet

Elma van Vliet maakt al 15 jaar unieke boeken die durven te vragen. Haar concept draait om het optekenen van familieverhalen volgens het ‘give & get back principe’: je geeft een boek met vragen en krijgt er tastbare herinneringen in creatieve vorm voor terug. Dit jaar zet zij een belangrijke nieuwe stap, ze begint haar eigen uitgeverij Elma van Vliet. CB helpt haar met de logistieke realisatie van deze droom.

Mam, vertel eens

Elma van Vliet heeft een duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen verbinden met familieverhalen. Het idee voor haar boeken ontstond in 2004, toen haar moeder ernstig ziek werd. “Ik was er onbewust vanuit gegaan dat mijn moeder er altijd zou zijn. Door haar ziekte realiseerde ik me dat ik nog heel veel vragen had die ik haar wilde stellen.”

Van Vliet maakte het boek Mam, vertel eens met vragen aan haar moeder over wie ze vroeger was, maar ook over de grote en kleine dromen in haar leven. In samenwerking met Unieboek Het Spectrum gaf zij dit boekconcept uit en ging weer terug naar haar reguliere baan in de telecommunicatie. Het idee achter het boek sloeg echter aan en Van Vliet besloot haar baan op te zeggen om zich volledig toe te leggen op het maken van boeken. Bij de opzet van haar uitgeverij schakelde zij de hulp in van New Book Collective, een shared service center voor de onafhankelijke boekenuitgeverij.

Samenwerking met CB

Met de overstap naar haar eigen uitgeverij maakte Van Vliet een bewuste keuze voor CB. “Mijn doel is simpel: ik wil gewoon zo veel mogelijk mensen bereiken met mijn boeken. CB is daarvoor de beste logistieke partij en kan mij hierin goed adviseren.” CB ondersteunt Van Vliet bij de logistieke diensten voor haar uitgeverij zoals het op voorraad houden van titels en de verzendingen van bestellingen van boekverkopers en consumenten.

De samenwerking met CB ervaart Van Vliet als prettig. “Na 15 jaar heb je veel kennis opgebouwd, maar met een eigen uitgeverij begin je toch opnieuw. CB helpt mij wegwijs te maken in deze nieuwe wereld waarin ik zelf de eindverantwoordelijkheid draag. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je nieuwe boektitels moet registreren. Ik kan altijd bellen voor hulp, CB neemt mij veel werk uit handen.”

Koersen op eigen intuïtie

Terugkijkend is Van Vliet vooral trots dat zij destijds haar hart is gevolgd. “In het begin hield ik bewust de achterdeur open naar mijn succesvolle carrière. Ik ben heel bevlogen het avontuur aangegaan, maar het was wel onzeker. Ik ben blijven koersen op mijn eigen intuïtie en dat heeft goed uitgepakt.”

Trots en dankbaar is Van Vliet ook op de reacties van mensen die haar boeken gebruiken. Deze reacties vormen voor haar een belangrijke inspiratiebron, toen en nu. “Na mijn eerste boek Mam, vertel eens kreeg ik een reactie van een meisje dat vertelde dat haar moeder geen rol speelde in haar leven en dat haar vader haar held was. Maar er was geen boek voor vaders. Haar reactie raakte mij diep en gaf mij het zetje om mijn baan op te zeggen en voor de boeken te gaan.”

Toekomstdroom

Dromen voor de toekomst heeft Van Vliet genoeg. Haar grootste droom overschrijdt ruimschoots de Nederlandse grenzen. “Ik zou elk kind ter wereld een boek gunnen met het verhaal van zijn of haar vader of moeder. Mijn boeken worden inmiddels in 19 landen uitgegeven, dus dat is een goed begin.”

CB kan zeker helpen bij het uitbouwen van deze droom. “Bij CB zit zo veel kennis, ik denk dat CB mij goed kan helpen om mijn uitgeverij naar een hoger niveau te tillen. Maar wel stapje voor stapje, ik heb geen strak vijfjarenplan. In oktober ligt mijn eerste boek bij CB en daar kijk ik enorm naar uit. Vandaaruit werk ik verder naar de toekomst.”

Meer klantverhalen