“Het is uniek dat via Print on demand ook hardcover en kleur zo goed lukken.”
Succesboeken.nl
Home Media Onze klanten Succesboeken.nl

Uitgever Fred Meijroos rolde begin deze eeuw onverwacht in de wereld van boeken. Twintig jaar later telt hij als trotse eigenaar van uitgeverij Succesboeken.nl vele duizenden klanten met zijn webshop én beleveren ze via CB alle boekwinkels in Nederland en België.

De missie van Fred is duidelijk: “Mensen helpen, daar doe ik het voor.” Met zelfhulpboeken helpt Succesboeken.nl mensen met hun financiële situatie, persoonlijke ontwikkeling of gezondheid. Toen de pandemie zorgde voor lange levertijden, stuitte Fred op print on demand (POD) bij CB.

Van harde covers tot de kleuren - waar hij toen nog sceptisch was over kwaliteit, ziet hij nu geen toekomst meer zonder.

Van vertaling tot uitgeverij

Het vertalen van een zelfhulpboek van een Amerikaanse motivational speaker, was de start van een nieuwe carrière. Wat begon met het eenmalig uitgeven van een financieel zelfhulpboek, groeide uit tot een succesvolle uitgeverij. “Ik heb nooit gedacht: ik begin een uitgeverij. Je groeit er in. Ik had één boek laten vertalen en uitgegeven. Toen kwam er nog een boek, en nog een. En dan heb je ineens een uitgeverij”, vertelt Fred. Het begon met financiële zelfhulpboeken en boeken over persoonlijke ontwikkeling. “De afgelopen vijftien jaar zijn we meer gaan focussen op gezondheidsboeken. Ik wilde een nichemarkt aanboren, omdat daar ook mijn interesse lag. Boeken met een inhoud die je niet op school of thuis meekrijgt. Zodoende ben ik in de zelfhulpboeken terecht gekomen.”

“Je kunt niet om CB heen”

Fred kwam niet meteen bij CB uit. “Iemand hielp mij met de verkoop van het eerste boek dat ik uitgaf. In het begin gingen we boekwinkels af en die legden ons uit dat alles via CB loopt. Het werd al snel duidelijk: binnen de boekenbranche kun je niet om CB heen.” Inmiddels is Fred al twintig jaar klant van CB.

Print on demand als redding

Toen de coronacrisis uitbrak zag Fred de levertijden bij de drukker oplopen. “Het leveren van een boek duurde veel langer dan gebruikelijk. Dit kwam voornamelijk door papierschaarste. Ik zag dat bij POD van CB een levertijd stond van drie tot vijf dagen.” Ondanks dat Fred sceptisch was over de levertijd en de kwaliteit van print on demand, besloot hij toch contact op te nemen met CB. “Ik ben een paar boeken POD gaan doen. Eerst kleinere oplages, om te proberen. De kwaliteit en de techniek zijn met sprongen vooruit gegaan. POD is geen simpele kopieerdoos meer.”

Voordelen van POD bij CB

Niet alleen de kwaliteit is voor Fred een doorslaggevende factor om POD bij CB af te nemen. “De snelheid waarmee de boeken op voorraad liggen bij CB is heel prettig. En dan de kosten: je hoeft de boeken niet naar CB te laten verschepen. Inslagkosten: daar is geen sprake van. Dat maakt een groot verschil. En last but not least: de mensen en service van de POD afdeling zijn geweldig.”

De ontwikkeling gaat door

Voor Fred is dit pas het begin van zijn POD avontuur. “Het is uniek dat via POD ook hardcovers en kleurproducties zo goed lukken. Ik hoop dat er verdere ontwikkelingen komen op afwerkingsgebied, zoals foliedruk.” Ondanks dat nog niet alles mogelijk is, raadt hij het iedereen aan. “Ik had laatst een collega-uitgever op de koffie. Die was verbaasd over het resultaat. Er zijn inmiddels meerdere technieken om een boek te maken. De opmerking “we doen het al 40 jaar zo” kan niet meer. Kom op, het is 2023! De ontwikkeling gaat door.”

Nu in prijs verlaagd!

Door de inzet van nieuwe technologie heeft CB de prijzen voor harde band producties en voor kleurproducties tot wel 22% kunnen verlagen! Check Print on demand voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Meer klantverhalen